handboek voor een gezin, blog, schrijvendemoeder, productreview

Over Handboek voor een gezin

Een handboek voor een gezin. De eeuwige zoektocht. Wij zijn een gezin van vijf, met vader (1987), moeder (1988), oudste dochter (2011), zoon (2014) en jongste dochter (2015). Onze jongste kinderen schelen iets meer als een jaar. Vanaf het moment dat we ontdekten dat zij er al aan kwam, is het best aanpoten geweest. Een druk gezin, eigen zaak, werk, huishouden, sociaal leven, oja, en onze relatie en mezelf natuurlijk.

Vaak hoorde ik van mensen over tropenjaren. Zelf wilde ik het niet zo zien, want ik wilde wanhopig graag genieten van de kleintjes. Maar ik vond het zwaar. Dat was het eigenlijk ook gewoon. Nu de kinderen wat groter worden, leek het wat makkelijker te gaan. Ware het niet dat de oudste sinds groep 3 veranderde en de middelste sinds hij naar de kleuterschool ging. De oudste is inmiddels getest op een IQ van 145+. Van de andere twee verwachten we ook iets in die richting. Een behoorlijke uitdaging. Zodoende hebben wij nog steeds onze handen vol aan het begeleiden, opvoeden en genieten van onze drie aapjes.

Waarom dit Handboek voor een gezin?
Ik ben een tekstschrijver in hart en nieren en heb al lang de wens om te schrijven over ons gezin, wat we mee maken, wat ik tegenkom, wat ik leuk vind en alles daaromheen. Ik heb jaren een succesvolle column gehad in het dorpsblad van onze voormalige woonplaats, maar sinds we verhuisd zijn is dit niet meer het geval. En omdat ik weet dat veel ouders uitdagingen tegenkomen, dat hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid nog vaak op verwarring en onbegrip stuiten en omdat ik gewoon graag wil schrijven ben ik Handboek voor een gezin gestart. Een blog over de eeuwige zoektocht naar handvatten in het reilen en zeilen van een gezin.

Voor samenwerkingen kun je contact opnemen via mail.

Berichten gemaakt 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven