Meer met aardappels met Aviko

Een kerstdiner met alleen maar aardappels. Klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar daar kun je je behoorlijk in vergissen. Mijn gezin houdt wel van een aardappel of twee. Ik probeer ze zelf niet te veel te gebruiken, vanwege koolhydratenblabla, maar de aardappel blijft een basisonderdeel van de maaltijd. Enkele weken geleden kreeg ik mail van Aviko dat ze een kerstworkshop gaven, waar je je voor kon inschrijven. Leek me superleuk! Dus ik gaf mijn moeder en mij op voor de Aviko kookworkshop en we zetten de datum in de agenda.

Met de hakken over de sloot bij Aviko

Die morgen was het een drama op de weg, dus we kwamen gruwelijk laat binnenrennen in de loods in Amersfoort waar het event was. Maar wat een warm bad was dat! De ruimte was heel feestelijk aangekleed en er stonden Aviko foodtrucks en een aantal marktkramen. Er was gratis goede koffie en natuurlijk de workshop, die al was begonnen. In de andere ruimte was het een drukte van belang met tientallen (vooral) dames die koortsachtig bezig waren met alle gerechten. Het was de bedoeling dat elke tafel een andere gang zou maken.

Het menu

Het menu bestond uit zoete aardappelsoep met een swirl van truffel en carpaccio met rösti-parmezaankoekjes vooraf.
Vervolgens volgden Hasselback-pompoen met limoenhumus en aardappelbolletjes met Varkenshaas met salsa verde en drie soorten gratis en als nagerecht wafels van rösti met warme kersen en slagroom. Ik kwam terecht bij de pompoentafel en omdat we zo laat waren kon ik in eerste instantie vooral toekijken. 

Gelukkig moesten de kikkererwten voor de humus nog gepureerd worden. Hier merkten we wel dat het een eerste editie was. De verhouding koks en apparaten was niet helemaal in balans. Het was dus wat chaotisch. Maar het mocht de pret niet drukken, want iedereen was blij en we hielpen elkaar waar dat kon. Toen de pompoenen in de oven lagen, was het wachten tot chef kok Ivo nieuwe orders gaf. Respect hoe hij zijn zwierige zelf bleef tussen al die dames.

 

Alles aardappel

Toen alle gerechten klaar waren, konden we aan tafel gaan. Omdat er 

wat eters waren afgevallen, konden veel koks ook aan tafel plaatsnemen. En wat hebben we genoten. We kregen ook nog een leuke goodie bag mee én de tip om naar de te leuke vintage winkel ernaast te gaan. Dat hebben we nog even gedaan, alhoewel we er niets hebben gekocht. 

Het doel van de Aviko kookworkshop is natuurlijk om alle aanwezigen te laten zien wat je allemaal met de producten van Aviko kunt doen én natuurlijk ook wel dat mensen uiteindelijk meer gaan kopen. Ik denk dat dit deels geslaagd is, want sommige producten, zoals de gratins, zijn écht Aviko eigen qua smaak en samenstelling. Dingen als rösti en zoete aardappel kun je uiteraard ook zelf maken en kopen. Maarrr het hele event heeft in mijn geval wél bijgedragen aan de merkbeleving. Als ik ergens het logo zie, denk ik aan die supergezellige ochtend in Amersfoort. Het geeft een soort gevoel van loyaliteit aan het merk. En dat is een een waardevol iets voor het team van Aviko die keihard hebben gewerkt om het event te laten slagen. 

Geïnspireerd? Houd Aviko in de gaten! 

Hoe ik hier nou terecht kwam? Via Mijn Kookweek geef ik al een aantal jaar door hoe ik op elke dag in een gemiddelde week kook. Daarmee heb ik al een aantal jaar mooie kookboeken verdiend én ze houden me op de hoogte van gave acties. En ik ben écht niet iemand die alle nieuwsbrieven wil ontvangen. Maar voor deze maak ik graag een uitzondering! Houd jij daarom Aviko in de gaten via hun Facebookpagina en Instagram. Wie weet sta jij volgende keer vooraan in de rij! Trouwens: op de website van Aviko staan ook nog heel inspirerende recepten voor elke dag van de week én van alle gerechten die we kookten tijdens de workshop!


Ik heb geen afspraken met Aviko over deze post. Dit is uit eigen beweging omdat ik gewoon enorm heb genoten tijdens de workshop én het super vindt dat ze zoiets gratis organiseren! 

Berichten gemaakt 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven