Dinoland, zwolle, neefjes, hoogbegaafd, hooggevoelig

Dinoland in Zwolle

Supermarkt Deen had dit voorjaar een hele leuke actie met Dinoland in Zwolle. Een aantal weken lang kreeg je bij actieproducten en een bepaald bedrag aan boodschappen Jurassic World stickers. Deze kon je sparen in een album. Dat album was trouwens nog vrij ingewikkeld, want af en toe wist ik echt niet meer welke ze wel en welke ze niet hadden. Ik ja, want de kids vonden het helemaal te ingewikkeld om dat album bij te houden. Zij waren vooral heel druk met de tattoos die in de pakjes zaten. Zaten ze helemaal volgeplakt met dinosaurussen op de vreemdste plekken. Met een vol album kon je gratis (met een betalende volwassene) maar Dinoland in Zwolle. En met onze dinominnende mannen, leek het schoonzus en mij leuk om te doen in de zomervakantie.

Dinoland, zwolle, neefjes, hoogbegaafd, hooggevoelig

Dus reden we in de laatste week van de zomervakantie met drie kleine mannen naar Zwolle. Een avontuur op zich, met drie gespannen ventjes die elkaar alleen maar drukker maakten en extra prikkelden. Maar dat waren we vergeten toen we de parkeerplaats op reden en ze de eerste dino’s spotten. Ze waren super enthousiast. ‘Wauw!’, ‘Zijn we in de hemel, mam?’, ‘Dit is het mooiste ooit!’ Ze stuiterden de auto uit richting de ingang. Vervolgens kwamen we bijna het park niet in, omdat na de kassa de souvenirshop was. Maar gewapend met een Ranger Paspoort en speurtocht togen we naar buiten. Vervolgens hadden de mannen ogen tekort. Er was een vliegtuig waar ze in konden klimmen en de speurtocht leidde ze langs talloze dino’s en speeltuinen. Maar dan ook echt hele gave speeltuinen. Er was een klimparcours (zowel laag als hoog voor de oudere kinderen), je kon midgetgolfen (daar hadden we geen tijd voor), skelter rijden, wippen, schommelen, glijden en met water spelen.

Zijn we in de hemel, mam?

Onder een schaduwdoek konden ze helpen het skelet van een tyrannosaurus rex uit te graven als echte archeologen. In het Paleo Lab kon je goud en edelstenen zoeken, een dino kleien of verven, een dino uithakken of fossielen zeven. Er was zoveel te zien en te doen, dat onze gevoelige kereltjes eigenlijk tijd te kort hadden en prikkels te veel. We merkten dat ze alles tien seconden deden, voordat ze weer naar het volgende fladderden. Je kon er ook nog lasergamen. Erg leuk, alhoewel ik een kleuter aan mijn broek had hangen die bang was in het donker. We hadden hier eigenlijk nog wel een dag kunnen blijven. We bedachten al snel dat, als we dichterbij zouden wonen, een abonnement helemaal niet gek zou zijn. Oh, had ik al gezegd dat de prijzen in Dinoland ook heel redelijk waren? Voor koffie enzo. Altijd goed!

Dinoland & Naturalis

De speurtocht begon eigenlijk bij de T-Rexpeditie. Deze interactieve tentoonstelling is een samenwerking van Dinoland met Naturalis en is zó ontzettend leuk, dat het eigenlijk een uitje op zich is. Natuurlijk zie je hier alles over opgravingen over de hele wereld. Er is versteende dinopoep (bizar he?!) en er zijn botten en fossielen, er is een gave bak met speciaal zand, waarbij je de projectie kunt beïnvloeden door bergen (vulkanen) of zeeën te maken. Je kunt zelf een dino inkleuren en inscannen, waarna hij op het televisiescherm verschijnt, je kunt er spelletjes spelen, kleuren, knutselen. En heel veel leren, maar daar hadden de mannen geen tijd voor vandaag. We zijn nog naar een voorstelling geweest (die we op zich niet echt van toegevoegde waarde vonden) en er is ook nog een overdekte speeltuin. Nadat we de speurtocht hadden gedaan, een dino hadden gemaakt (maakt niet uit hoe; als je er maar zelf een had getekend, gekleid of anders) en hadden gelasergamed, hadden we voldaan aan de eisen voor het diploma. Dus aan het eind van de middag gingen we voldaan naar huis mét Ranger diploma’s. En mijn meiden? Die willen er nu ook heen!

Dinoland is dit jaar nog geopend tot en met de herfstvakantie. Kijk voor actuele openingstijden en tarieven op de website.

 

Berichten gemaakt 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven